Sky, een wereldwijd sociaal avontuur

0

Cloud, Flow, Flower en Journey heeft Jenova Chen, game-ontwikkelaar bij Thatgamecompany, al op zijn palmares staan. Binnenkort komt daar een vijfde bij, namelijk Sky!

Wie in het bezit is van een Appletoestel zal sowieso een belletje horen rinkelen. Jenova Chen beschrijft deze game als “een wereldwijd sociaal avontuur waarbij we elkaar de positieve kant van onze menselijke aard laten zien”.

Dankzij deze coöperatieve multiplayer-titel kruip je in de huid van ”een Afstammeling”: een mysterieus figuur, gekenmerkt door een kleurrijke cape. Tijdens je zware, lange tocht, reis je langs prachtige monumenten, blinkende oceanen en levensechte wolken. Net zoals bij Journey is er opnieuw een sterk oog voor detail.

Maar zoals je het al las, is dit niet enkel een game om alleen te spelen. Vaak zijn de challenges ontworpen voor meerdere spelers. In de landschappen zitten geheimen en onopgeloste puzzels verscholen. Alvast een voorbeeld: slechts wanneer drie spelers op een nabijgelegen activeringspunt stappen, gaan de deuren open. Dit is dan ook de grote troef van Sky: onbekenden helpen elkaar door samen puzzels op te lossen. 

Jenova of Xinghan Chen?

Jenova Chen, een meester in het ontwerpen van intelligente, prachtige landschappen en verhaallijnen, is het meesterbrein achter Sky. De voorganger Flower, een game over wind en bloemblaadjes werd door het publiek hartelijk ontvangen. Het was vooral zijn opvolger, Journey, die unaniem werd beschouwd als een van de beste games ooit gemaakt. Beide games werden warm onthaald op PlayStation, terwijl Sky de eerste iOS-titel is. Chen koos doelbewust voor iOS: een groot bereik is cruciaal en aangezien de essentie van de game draait rond “het verbonden zijn met elkaar” leek dit een uitstekend startpunt.

Leuk weetje over Chen: eigenlijk is zijn voornaam Xinghan. Vanwaar dan Jenova? Tijdens zijn middelbare schooltijd besloot hij om een unieke voornaam te creëren. Hij haalde zijn inspiratie van een personage uit het bekende Final Fantasy VII.

Bekijk alvast wat beelden van de game en een interview met Jenova Chen hieronder:

Bron: App Store

Share.

About Author

Naast student zijn en vakantiewerk uit te oefenen, verdiept Kimberly zich graag in de gamewereld. Daarnaast gaat ze fitnessen & is ze altijd wel klaar om een 'danske te placeren'!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.