Sony stopt productie van fysieke PS Vita games

0

Sony zal de productie van de fysieke PS Vita games stopzetten, maar geeft aan dat de digitale distributie blijft. Hiermee lijkt Sony een bewogen hoofdstuk af te sluiten.

Sony is van plan om tegen het einde van het fiscale jaar van 2018 alle productie van Vita GameCards stop te zetten. Dit geeft Sony aan in een bericht aan ontwikkelaars dat Kotaku heeft kunnen bemachtigen. Verder stond in het bericht dat wie nog een code wil aanvragen, hiervoor tot 28 juni krijgt. De laatste definitieve orders moeten dan voor 15 februari 2019 gebeuren. Sony’s fiscale jaar eindigt op 31 maart 2019.

De PS Vita kwam in 2012 naar onze contreien, maar kwam nooit volledig van de grond. De grootste reden hiervoor was de concurrerende mobiele markt en Nintendo’s goedkopere 3DS. Dat de Vita ook enkel veel te dure geheugenkaartjes ondersteunde was de doodsteek. De handheld kende wel succes in haar thuisland, wat het een schatkist maakt voor al wie houdt van JRPG’s, nichetitels en indies.

Het zijn ongetwijfeld mooie jaren geweest voor Vita gamers, maar dit zal helaas ten einde komen tegen 31 maart 2019.

Bron: Kotaku

Share.

About Author

Een redacteur met jaren game-ervaring die samen met Andy Sensei Gaming opgericht heeft. Over de jaren heen leerde Indy alle genres te appreciëren en waagt hij zich aan elke game die hij maar in handen kan krijgen. Misschien ligt het aan zijn naam, maar vooral de betere indies krijgen zijn aandacht. Zo behoren games als Journey en To the Moon tot zijn absolute favorieten.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.