Studio achter Mario & Luigi RPG’s is failliet

0

AlphaDream, de studio achter de Mario & Luigi RPG’s heeft het faillissement aangevraagd.

Het faillissement van de studio komt uit een onverwachte hoek aangezien de omzet op maart 2014 nog zo’n 2,8 miljoen dollar was. In maart 2018 was de schuld echter opgelopen tot ongeveer 4,3 miljoen dollar.

Het bedrijf werd in 2000 opgericht onder de naam AlphaStar. Enkele bekende games zijn o.a. Koto Battle: Tengai no Moribito (een pokémon-achtige game), Hamtaro en later ook de Mario & Luigi RPG’s.

Of er nog Mario & Luigi RPG games worden uitgebracht, is nog niet duidelijk. Mogelijk laat Nintendo een andere studio de franchise voortzetten.

Bron: Kotaku

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.