Swag and Sorcery Review

0

Lazy Bear Games, de ontwikkelaar van o.a. Graveyard Keeper, heeft hun nieuwe game Swag and Sorcery uitgebracht. Het is opnieuw een RPG zoals Graveyard Keeper, maar naast het verzamelen van levensbenodigdheden en het bouwaspect is er ook een gevechtsmodus. Hieronder volgt onze mening over hun nieuwste titel.

Originaliteit op zijn hoogtepunt

Bij Lazy Bear Games weet men als geen ander hoe een originele game op de markt te brengen. De ontwikkelaar slaagt er opnieuw in met Swag and Sorcery om hieraan te voldoen. Volgens het verhaal is er een koning die niet weet hoe hij zijn land het best kan besturen. Je kan hem het best voorstellen als een eigenwijze, oude man die de raad van zijn adviseurs negeert. Het gaat niet goed met de inwoners van zijn koninkrijk en hij denkt dat de oplossing voor alle problemen te vinden is bij een oude, magische mantel die nog toebehoorde aan zijn opa. Ondanks de negatieve kritiek van zijn adviseurs op zijn plannen, vaardigt hij het bevel uit om de mannelijke inwoners uit zijn rijk uit te dossen als soldaten. Het is jouw taak om hiervoor de nodige materialen te verzamelen, uitrustingen te maken en op verkenning te gaan om uiteindelijk de mantel te vinden. Tijdens je tochten moet je ook vijanden verslaan en zijn er nog verschillende side-missions. Qua spelplezier is er dus weer ruim voldoende voorzien.

Gameplay onder de loep

Net zoals bij Graveyard Keeper ligt de uitdaging vooral in het tijd aspect. Er is gewoon te veel om te doen op relatief korte tijd. Het is ook erg belangrijk dat je de missies in een bepaalde volgorde probeert te volbrengen. Zo moet je bv. op een bepaald punt een deel van je uitrusting maken door de materialen in een bepaalde volgorde samen te voegen. Verander je de volgorde, dan verkrijg je een ander item dat je niet kan dragen. Als je een gamer bent die houdt van meer vrijheid, kan dit voor jou een negatief punt zijn. 

Naarmate het spel vordert, krijg je wel veel meer mogelijkheden om je mee bezig te houden en vergroot de afwisseling tussen je activiteiten. Zo krijg je de kans om telkens andere items te vervaardigen, nieuwe gebouwen te maken, onbekende streken te verkennen, enz. Je kan bovendien groepen tot drie personen samenstellen. Zo heb je meer mankracht en kunnen taken sneller worden uitgevoerd. Tot slot leer je ook waar de prioriteiten liggen in de game en wordt het gemakkelijker om te beslissen wat je eerst moet doen. 

Een positief punt dat zeker mag vermeld worden is het humor aspect. Tijdens het spelen zijn er tal van leuke details die een glimlach op je gezicht toveren naarmate het spel zich verder evolueert. Een voorbeeld hiervan is een modeshow. Hierbij mag je een nieuwe outfit ontwerpen voor je soldaten en wordt er een wedstrijd georganiseerd in je dorp waarbij de ‘mooiste’ wordt gekozen. Het is een leuke, korte onderbreking van de ernstigere missies die de rode draad vormen. 

Wat betreft de gevechten bestaat de beloning enkel uit extra grondstoffen. Dit kun je dan opnieuw gebruiken om uitrustingen of objecten te maken. Het levert geen experience punten op en er is dus geen systeem waarbij je je inwoners of soldaten kan upgraden. Verder kun je geld verdienen dat je kan gebruiken om nieuwe outfits te kopen in bv. een modehuis. 

Audio en vormgeving

De makers hebben opnieuw gebruik gemaakt van pixel art voor de vormgeving. Dit is typisch voor Lazy Bear Games. Ze hebben er veel tijd in gestoken om een grappige, kleurrijke wereld te creëren boordevol details. Qua audio zijn er ook weinig negatieve punten te vermelden. De soundtrack is erg ontspannend. Er zit veel afwisseling in het tempo en iedere omgeving heeft zijn eigen stijl. Wat betreft de conversaties tussen de personages, is de voice-acting goed uitgevoerd. Het valt wel op dat sommige personages niet letterlijk praten, maar door middel van geschreven tekstballonnen communiceren. Hierin was men beter consequent geweest in de manier van storytelling: ofwel iedereen tekstballonnen, ofwel iedereen conversaties laten voeren.  

Verdict

Swag and Sorcery is een originele RPG game in pixel art stijl die zich afspeelt in een kleurrijke wereld boordevol details. In de game moet je materiaal verzamelen, nieuwe objecten vervaardigen en gevechten voeren met soldaten. De volgorde waarin je opdrachten uitvoert ligt vast en dat beperkt je speelvrijheid. De humor die de makers in de game hebben gestoken, maakt dit echter voor een groot stuk goed. Hou je van een goedkope RPG met een origineel thema, dan is deze game zeker iets voor jou. Met de talrijke missies zal je alvast veel fun beleven.

Plezier gegarandeerd!

83% Awesome

Swag and Sorcery is een originele RPG game in pixel art stijl die zich afspeelt in een kleurrijke wereld boordevol details. In de game moet je materiaal verzamelen, nieuwe objecten vervaardigen en gevechten voeren met soldaten. De volgorde waarin je opdrachten uitvoert ligt vast en dat beperkt je speelvrijheid. De humor die de makers in de game hebben gestoken, maakt dit echter voor een groot stuk goed. Hou je van een goedkope RPG met een origineel thema, dan is deze game zeker iets voor jou. Met de talrijke missies zal je alvast veel fun beleven.

  • Verhaal 90 %
  • Gameplay 80 %
  • Audiovisueel 80 %
  • Herspeelbaarheid 80 %
  • User Ratings (1 Votes) 60 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.