Tamagotchi binnenkort gratis te spelen op Android en iOS

0

De populaire rage van de Tamagotchi uit de jaren 90 zal naar aanleiding van de 20ste verjaardag  een app krijgen die je gratis kan spelen op iOS en Android.

Voor hen die niet weten wat voor een buitenaards wezen Tamagotchi is, een korte uitleg: Tamagotchi was een mini-PC’tje zo klein als een jojo dat je als kind bij je kon dragen. Op het scherm kon je een ei bewonderen en éénmaal uitgekomen, was het jouw taak om er zorg voor te dragen en het te vertroetelen als je eigen huisdiertje of baby. Aan jou om het wezentje te voeden, ermee te spelen, medicijnen te geven bij ziekte, enzoverder… Het was een echte rage in de jaren 90 en vormde ook de aanleiding voor de latere virtuele huisdiergames zoals EyePet op de PS3 of NintenDogs voor de DS.

Uitgever Bandai Namco wil het concept nu nieuw leven inblazen. Eerder verscheen het beroemde wezentje al als app in de PlayStore onder de naam Tamagotchi Classic, maar nu willen ze ter gelegenheid van de 20ste verjaardag, een nieuwe app lanceren voor iOS en Android die je gratis kan spelen. Deze zou de toepasselijke naam My Tamagotchi Forever dragen. De release staat aangekondigd voor 2018.

Bron: Destructoid

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.