Telltale Games heeft nieuwe eigenaar

0

Vorig jaar moest het bedrijf zijn deuren sluiten nadat het overdreven had met de aankoop van games gebaseerd op bekende franchises. Na een hoop drama besloot de rechtbank om er een einde aan te maken.

LDG Entertainment heeft Telltale Games nu echter overgekocht. Rechten en licenties van nieuwe  games zijn in hun bezit en de games zullen verder ontwikkeld worden. Daarnaast is men ook van plan om enkele oudere games van Telltale opnieuw op de markt te brengen.

Het nieuwe Telltale Games gaat vertegenwoordigd worden door Jamie Ottilie en Brian Waddle. Ottile is een bekende naam in de game industrie. Hij is de oprichter en CEO van Galaxy Pest Control.

“We zijn momenteel aan het evalueren of we de verhalen van de spellen oppakken waar ze zijn gebleven”, vertelt Ottilie. Naar eigen zeggen gelooft hij in hun toekomst. “Ik hou van games die verhalen vertellen en ik ben ervan overtuigd dat er een bedrijf in onze industrie moet komen die zich in verhaalgedreven games specialiseert”, stelt Ottilie.

“We blijven trouw aan het episode-concept maar we gaan het iets anders aanpakken. Het is belangrijk dat we goed op de hoogte zijn van de manier waarop mensen zich vermaken met dit soort spellen. Persoonlijk houd ik van het binge-watch-idee.”

Verder vertelt hij dat Telltale Games een aantal van zijn favoriete verhalen heeft verzonnen en hij het een prachtig bedrijf vindt. “De manier waarop het is afgelopen met Telltale Games is gewoon spijtig en we gaan ons uiterste best doen om niet dezelfde fouten te maken”.

Bron: Polygon

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.