Tropico 6 Review

0

Tropico 6 is de meest recente game in de city-builder reeks Tropico. Voor de ontwikkeling van dit nieuwe deel werd beroep gedaan op de nieuwe studio Limbic Entertainment. Het is een Duitse ontwikkelaar en ze nemen het roer over van de Bulgaarse Haemimont Games, dat de delen 3, 4 en 5 ontwikkelde. Als je wil weten wat de vernieuwingen zijn met de vorige delen, kan je hier onze review lezen. 

De meeste city-building games worden enkel voor de PC ontwikkeld, maar de Tropico franchise maakte hierop al enkele keren een uitzondering. De games functioneren even vlot op console, als op PC. Enkel wat betreft de zoom opties ervaar je als speler frustratie. Het scherm zoomt vaak ‘plotseling’ uit en je kunt dan wel eenvoudig terug inzoomen, maar na een keer of zes word je dit ook beu. 

Het verhaal van Tropico 6 is gelijkaardig aan de eerder verschenen titels. Het zonnige Tropico wordt nog steeds met harde hand geregeerd door dictator El Presidente. Zolang je de inwoners voldoende voorziet in de levensbehoeften voedsel, onderdak en werkgelegenheid, mag je doen wat je wil op het eiland. Slaag je hier niet in, komen ze in opstand en betekent dit game over. Het enige verschil met vroegere Tropico games is dat het eiland nu is opgebouwd uit meerdere kleinere delen. Dit is een voordeel aangezien je zo meer plaats hebt om te bouwen. Bijgevolg ervaar je meer bewegingsvrijheid als speler. 

Grafisch heeft de game zowel positieve als negatieve aspecten. De tropische wereld is weliswaar heel kleurrijk en helder, maar wanneer je inzoomt valt het op hoe simplistisch de gebouwen zijn. Ze zijn erg hoekig en ook je inwoners zijn erg grofkorrelig vormgegeven. Andere city-building games hebben op dat vlak een streepje voor. 

Op het vlak van audio zijn er op de achtergrond luie deuntjes te horen. Je waant je volledig in vakantiestemming bij het horen van die vrolijke, tropische soundtracks. Als je langer aan het spelen bent, worden deze deuntjes wel storend, maar dan heb je de mogelijkheid om deze uit te schakelen. 

Aan de gameplay werd in essentie ook weinig veranderd. Het doel is nog steeds om als El Presidente het eiland en zijn bewoners succesvol doorheen vier tijdperken te loodsen. Je mag de verschillende eilanden uitrusten zoals je wil en bovendien kun je handel voeren met andere staten over zee om aan de economische behoeften te voldoen. Verder kun je eigen geproduceerde producten uitvoeren. 

Enerzijds heb je veel vrijheid in de game. Je kan zo je inwoners uitbuiten en een hoge werkdruk opleggen. Aan de andere kant, is er ook een druk van je inwoners wat betreft hun eisen en wensen. Wanneer je deze onvoldoende vervult, komen ze in opstand of stemmen ze niet op jou bij verkiezingen. Dat moet je zien te vermijden. Een bijkomende moeilijkheid is dat de samenleving uit acht verschillende facties bestaat. Deze hebben allen verschillende behoeften en dat maakt de game er niet eenvoudiger op. Qua uitdaging is dit wel leuk en het maakt van Tropico 6 een game die het waard is om aan te schaffen. 

De Tropico reeks wordt ook gekenmerkt omwille van de zogenaamde Raids. Ze bieden een leuke afwisseling van het dagelijkse leven op je eiland zelf. Met de Raids kun je piraten op pad sturen naar de omliggende eilanden. Zo kun je ook grondstoffen en dergelijke gaan roven en in de wensen van je inwoners voorzien. 

Verdict

Tropico 6 is geen hoogstaande game op het vlak van audio en grafische vormgeving. Het beschikt wel over een aangename, vlotte gameplay die je met behulp van een tutorial snel in de vingers hebt. Over het algemeen is het spelconcept eenvoudig en kunnen gamers die niet bekend zijn met het city-building genre er ook mee van start. Fans van de serie zullen met deze nieuwe game ook zeker niet op hun honger blijven zitten. De verdeling van Tropico’s verschillende eilanden geeft aanleiding tot meer spelvrijheid en maakt het de aankoop meer dan waard.

79%

Tropico 6 is geen hoogstaande game op het vlak van audio en grafische vormgeving. Het beschikt wel over een aangename, vlotte gameplay die je met behulp van een tutorial snel in de vingers hebt. Over het algemeen is het spelconcept eenvoudig en kunnen gamers die niet bekend zijn met het city-building genre er ook mee van start. Fans van de serie zullen met deze nieuwe game ook zeker niet op hun honger blijven zitten. De verdeling van Tropico's verschillende eilanden geeft aanleiding tot meer spelvrijheid en maakt het de aankoop meer dan waard.

  • Verhaal 80 %
  • Gameplay 80 %
  • Grafisch/Audio 70 %
  • Herspeelbaarheid/Fun 85 %
  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.