Whispers of a Machine Review

0

Whispers of a Machine is een Sci-Fi Nordic Noir en aan ons om als speciaal agent een aantal moorden op te lossen. Wil jij weten wat wij vonden van deze game? Lees dan snel deze review!

Raw Fury is een relatief onbekende uitgever die is opgericht in 2015. Ze hebben al verschillende games op hun naam staan zoals Kingdom, Sable, … In hun games ligt de nadruk op de emoties die je als gamer ervaart tijdens het gamen. In de verhalen van hun games staat dit dan ook centraal, ongeacht het genre waartoe de game behoort. Met Whispers of a Machine is dat zeker niet anders. Het valt onmiddelijk erg op hoeveel werk de ontwikkelaars hebben gestoken in het ontwerpen van levensechte personages en diverse achtergronden die tot in de puntjes zijn verzorgd. 

Vooraleer hier verder over uit te wijden, iets meer info over het verhaal zelf. Als speler kruip je in de huid van Vera. Ze is een speciale agente van het Central Bureau en beschikt over zogenaamde Blue technologie, die haar in staat stelt om bovenmenselijke vaardigheden te ontwikkelen. Aan haar om een hele reeks moorden op te lossen. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt ze ook geconfronteerd met geheimen uit haar eigen verleden waardoor ze aan zichzelf begint te twijfelen. Kortom alle elementen zijn aanwezig om er een bloedstollende ervaring van te maken!

Het verhaal zelf wordt voornamelijk op je overgebracht via dialogen met andere personages uit de game. Jijzelf hebt de touwtjes in handen aangezien de keuzes die jij maakt tijdens gesprekken, bepalen hoe het verhaal zich ontplooien. Daarnaast kan je de plot ook beïnvloeden door het oplossen van puzzels. Dat kan namelijk op verschillende manieren en afhankelijk van jouw oplossing, krijg je een andere afloop van het verhaal. Een klein punt van kritiek is dat sommige NPC’s domme antwoorden geven tijdens een ondervraging, zoals onwetendheid beweren waarom ze iets gedaan hebben. Bovendien is het af en toe zoeken naar een speld in een hooiberg. Dan staan er 20 getuigen in een ruimte en slechts één daarvan heeft echt iets zinvol mee te delen. Dit zijn echter kleine gebreken en doen aan de hele game zeker geen afbreuk. 

Whispers of a Machine wordt ook omschreven als een point-and-click adventure. Je moet dus aanwijzingen zoeken door voorwerpen in een ruimte aan te klikken en op die manier je onderzoek voeren. Daarnaast heb je dankzij de Blue technologie ook nog enkele leuke extra’s. Zo ben je bijvoorbeeld in staat om een kamer af te speuren naar DNA of vingerafdrukken. Een ander voorbeeld is de mogelijkheid om het hartritme van getuigen te meten tijdens een ondervraging.

Als setting heeft de ontwikkelaar gekozen voor een futuristische versie van Zweden. In het verleden deed zich een ramp voor en proberen de overlevenden nu te overleven in de restanten van de oude wereld. Om alle gebouwen en landschappen op je over te brengen, hebben de ontwikkelaars gebruik gemaakt van pixel art. Bovendien kan je heel goed de emoties van de personages inschatten en kan je je veel beter inleven in het verhaal. 

Op vlak van audio verdient de game ook zeker een vermelding. De voice-acting is perfect uitgevoerd en ook op de achtergrond klinken aangename soundtracks. En last but not least, zoals eerder gezegd, iedere playthrough zal zich anders ontvouwen. Dit gebeurt automatisch als je besluit om andere keuzes te maken tijdens een nieuwe sessie. Je kan er dus steeds voor opteren om aan het einde een nieuwe game te starten en te zien hoe de story deze keer afloopt. 

Verdict

Whispers of a Machine is een leuke verrassing gebleken. Het is een point-and-click adventure waarin je als speler een moord moet ontrafelen. De game ontplooit zich in het futuristische Zweden en door het voeren van conversaties met getuigen of het oplossen van puzzels, is het aan jou om een reeks moorden op te lossen. Dankzij gedetailleerde vormgeving ontvouwt zich een bloedstollende thriller. Van begin tot einde zal je plezier beleven aan deze game.

88% Verrassend

Whispers of a Machine is een leuke verrassing gebleken. Het is een point-and-click adventure waarin je als speler een moord moet ontrafelen. De game ontplooit zich in het futuristische Zweden en door het voeren van conversaties met getuigen of het oplossen van puzzels, is het aan jou om een reeks moorden op te lossen. Dankzij gedetailleerde vormgeving ontvouwt zich een bloedstollende thriller. Van begin tot einde zal je plezier beleven aan deze game.

  • Verhaal 90 %
  • Gameplay 80 %
  • Grafisch/Audio 90 %
  • Fun/Herspeelbaarheid 90 %
  • User Ratings (0 Votes) 0 %

Bron: Sensei Gaming

Share.

About Author

Mijn naam is Linda. Gamen heeft me in de ban gekregen toen ik zo’n 12 jaar oud was met de eerste PC games zoals Age of Empires, Croc, Tomb Raider, Call of Duty… Hierna volgde de GameBoy met Pokémon, PS2 met Champions of Norath, Time Splitters, Prince of Persia, maar ook 3D platform games zoals Ratchet & Clank, Sly Racoon, enz... kunnen me smaken ! Ik probeer een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te geven van de games die ik review en hecht veel belang aan een originele verhaallijn, realistische beelden en coole nieuwigheden.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.